Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Kajtimar
Pridružen/-a: 24.09. 2006, 12:38 Prispevkov: 1279 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 29 Mar 2007 17:08 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj je to cuccini?
Lep dan vsem skupaj... _________________ Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost, vendar za prvo nisem popolnoma prepričan!
A. Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
|
esty
Pridružen/-a: 16.11. 2006, 18:18 Prispevkov: 778 Kraj: NOVA GORICA
|
Objavljeno: 29 Mar 2007 17:59 Naslov sporočila: |
|
|
ej Bučika, spet bi me rada ubila z limono......
Meni tudi ni jasno kaj je cuccini.....nisem še čula za to hrano ali zelenjavo....
a si mislila na bobiće? _________________ Kdor išče resnico se bo kmalu izgubil, ker resnica je v nas |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bučika
Pridružen/-a: 28.02. 2007, 11:42 Prispevkov: 100
|
Objavljeno: 29 Mar 2007 18:16 Naslov sporočila: |
|
|
in sem avtomatsko prepisala
se opravičujem
sem prevajala iz nemškega jezika..
BUČKE
MALE ..ZELENE
NE TISTE VELIKE..
ŠE NKRAT
SE OPRAVIČUJEM...
p.s.
jst imam tudi problem ,ko pišejo korinader , popmeni petršilj
petršilj...!?!
hvala za opozorilo!
.. samo ne daš pa je problem rešen..
mi je žal ,da nisem napisala za esty brez limone..
sem o tebi razmišljala: |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bučika
Pridružen/-a: 28.02. 2007, 11:42 Prispevkov: 100
|
Objavljeno: 04 Apr 2007 15:40 Naslov sporočila: predjed za veliko noč... |
|
|
NADEVANA JAJČAKA S FETO (priprava 20 min)
6 jajc
50g fete
2 čajne žlićke kapr
1čž gorčice
sol (morska)
poper
balzamični ali vinski kis (beli)
vejica peteršilja
PRPRIPRAVA
jajca kuhati na trdo(8) min.
kuhana preliti z mrzlo vodo
vsakega 1/4 jajčka odrežemo(kot limonco za čaj)(heheeh ne gre brez limonce toktat ,kot primer)
iz jajčk odvzamemo rumenjake. rumenjake in feto(v skledi) z vilicami zdrobimo,dodamo sesekljanw kapre in gorčico.dobro premešamo
začinimo soljo ,poprom in kisom(feta je zelo slana zato previdno z soljo) še enkrat ,dobro premešamo)
damo v dresirno vrečko
če je ni pri roki si pomagamo z plastično vrečko ali z malo žličko
jaček okrasimo z lističi, petrešilja
želim vam dober tek in prijetne praznike!
p.s. feta je grški sir (imajo ga skoraj vsaki delikatesi...)!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bučika
Pridružen/-a: 28.02. 2007, 11:42 Prispevkov: 100
|
Objavljeno: 10 Apr 2007 12:04 Naslov sporočila: ingver |
|
|
INGVERJEV ČAJ
potrebujete koreninico(košček) ingverja
narežete na kockice in prekuhate (zavreti)
1l vode
čaj postaja vedno bolj intenzivnejšega okusa ,(če ga pustimo stati)
to je vse ..
po praznikih ,ko so trebuščki bili pre/obremenjeni z raznoraznimi dobrotmi
in je telo "urtrujeno"...
bo "kurica" z ingver čajem, prijetno delovala na telo
INGVER deluje "očiščujoče"....( prebavni trakt)
proti slabosti ,vzbuja brebabvo ...odganja vetrove...
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
esty
Pridružen/-a: 16.11. 2006, 18:18 Prispevkov: 778 Kraj: NOVA GORICA
|
Objavljeno: 12 Apr 2007 08:29 Naslov sporočila: |
|
|
Pozabila si napisati, da morajo biti sladkorni bolniki previdni pri pitju ingverjevega čaja, ker znižuje sladkor v krvi.......
Sicer pa je ingver zelo močna začimba in je potrebno biti previden pri pripravi, raje malo manj kot pa preveč.... _________________ Kdor išče resnico se bo kmalu izgubil, ker resnica je v nas |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bučika
Pridružen/-a: 28.02. 2007, 11:42 Prispevkov: 100
|
Objavljeno: 12 Apr 2007 14:37 Naslov sporočila: |
|
|
esty je napisal/a: |
Pozabila si napisati, da morajo biti sladkorni bolniki previdni pri pitju ingverjevega čaja, ker znižuje sladkor v krvi.......
Sicer pa je ingver zelo močna začimba in je potrebno biti previden pri pripravi, raje malo manj kot pa preveč.... |
hvala za dodatek...esty
preventivno sem napisala "mala" koreninica in 1 l vode
1-3 g za "občutljive" na dan največ...tudi otroci naj ne bi zauživali več... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bučika
Pridružen/-a: 28.02. 2007, 11:42 Prispevkov: 100
|
Objavljeno: 20 Apr 2007 18:32 Naslov sporočila: ... |
|
|
KROMPIRJEVA - TORTILLA
ZA 2 OSEBI
priprava 50 min.
500g krompirja
4 jajca
želiščna sol
poper
4 žlice olivnega olja
10 črnih oliv brez koščic
1 mala rdeča paprika
PRIPRAVA
1
krompir olupimo in operemo,narežemo na 3 mm debele rezine in osušimo
2
jajca penasto umešamo, solimo im popramo
3.)
olje v ponvi ogrejemo, krompirjeve rezine opečemo na obeh straneh
4.)
polovico krompirja odvzamemo
5.)
5 oliv,polovico paprike razpolovimo, narežemo na drobne košče vse skupaj dodamo h polovici krompirja v ponvi
6.)polovoco stepenih jajčk polijemo po sestavini v ponvi
7.)pokrijemo in pri slabem ognju ali temparaturi pečemo cca 8 min.
da postane (tortilla) lepo rjava in se lušči od dna ponve
8.)tortiljo obrnemo in jo pečemo še 5 min.
9.)drugo tortillo spečemo enako ,kot prvo ...
...za in dodatek si pripravite še solato po želji...(ali pa tudi ne)...
želim vam dober tek ... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
gozdna vila
Pridružen/-a: 12.09. 2006, 18:18 Prispevkov: 1260 Kraj: Koper
|
Objavljeno: 21 Apr 2007 07:08 Naslov sporočila: |
|
|
Bucika, vceraj sem na Pomjanu jedla eno ful dobro juhico. Koromacevo s krompirjem. Ves morda kako bi se jo dalo narediti, ne da bi bilo prisotno notri meso, pa da bi bila vseeno dobra? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bučika
Pridružen/-a: 28.02. 2007, 11:42 Prispevkov: 100
|
Objavljeno: 21 Apr 2007 13:16 Naslov sporočila: .. |
|
|
KOROMAČEVA JUHA
OSNOVA ZA PRIPRAVO :
sveži koromač
maslo
moka
sol
pripravimo bešamel
posebej prekuhamo koromač v vodi. to vodo prilijemo h bešamelu, osolimo,prevremo
dodamo sveže drobno narezan koromač
po želji lahko začinimo s sladko smetano
dodamo (tudi)lahko kuhan olupljen krompir na kockice narezan |
|
Nazaj na vrh |
|
|
gozdna vila
Pridružen/-a: 12.09. 2006, 18:18 Prispevkov: 1260 Kraj: Koper
|
Objavljeno: 21 Apr 2007 18:48 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala Bucika ..... mnjam |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bučika
Pridružen/-a: 28.02. 2007, 11:42 Prispevkov: 100
|
Objavljeno: 22 Apr 2007 14:57 Naslov sporočila: Re: .. |
|
|
Bučika je napisal/a: |
KOROMAČEVA JUHA
OSNOVA ZA PRIPRAVO :
sveži koromač
maslo
moka
sol
pripravimo bešamel
posebej prekuhamo koromač v vodi. to vodo prilijemo h bešamelu, osolimo,prevremo
dodamo sveže drobno narezan koromač
po želji lahko začinimo s sladko smetano
dodamo (tudi)lahko kuhan olupljen krompir na kockice narezan |
po istem postopku in sestavinah(brez koromača ) lahko pripravimo špargljevo juho...
s tem da šparglje kuhane z vodo dodamo h bešamelu ..! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
esty
Pridružen/-a: 16.11. 2006, 18:18 Prispevkov: 778 Kraj: NOVA GORICA
|
Objavljeno: 23 Apr 2007 11:23 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala Buči, za krasne recepte.....
Bova poskusili tudi medve kdaj kaj podobnega ustvariti _________________ Kdor išče resnico se bo kmalu izgubil, ker resnica je v nas |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bučika
Pridružen/-a: 28.02. 2007, 11:42 Prispevkov: 100
|
Objavljeno: 23 Apr 2007 13:20 Naslov sporočila: ..1 |
|
|
esty je napisal/a: |
Hvala Buči, za krasne recepte.....
Bova poskusili tudi medve kdaj kaj podobnega ustvariti |
valjda... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bučika
Pridružen/-a: 28.02. 2007, 11:42 Prispevkov: 100
|
Objavljeno: 24 Apr 2007 21:02 Naslov sporočila: še o koromaču... |
|
|
NA KRATKO O KOROMAČU
3 najbolj znane vrste :
1.)vrtni (uporaba semen-čaj ,peka ,začimba)
2.)zeliščni ali divji (juhe ,dodatek jedem(juhe,ribe,solate, itd)
3.)zelenjavni-gomolji(samostojne jedi ali dodatek ,juham zelenjavi,itd)
koromač vsebuje mentolno olje,antol.
bogat je z minerali(železo,magnezij,kalcij.poleg tega vsebuje beta kerotin.
veliko vitamina C in E(vitamina C dvakrat več ,kot pomaranča)
"uživanje koromača, po jedi očisti zobe" |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|