|
.:: Državljansko Novinarstvo ::.
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Bučika
Pridružen/-a: 28.02. 2007, 11:42 Prispevkov: 100
|
Objavljeno: 11 Jun 2007 14:35 Naslov sporočila: |
|
|
esty je napisal/a: |
Fini receptiči, ni kaj...... Marmelada je pa itak zakon.....
Sicer pa majhna pripomba za borovničevec......toliko bolj zdrav bo, če boste šli sami nabirati borovnice , s sabo pa obvezno že za nabiranje vzemite kake tri deci slivovke |
...pa kanglce ne pozabiti... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bučika
Pridružen/-a: 28.02. 2007, 11:42 Prispevkov: 100
|
Objavljeno: 22 Jun 2007 16:47 Naslov sporočila: lahka ledena osvežitev... |
|
|
MELONIN NAPITEK Z SOKOM LIMETE
za 4 osebe: priprava 15 min.
po oseb.150 kal.
1 melona
1 limeta
1oranža
2 žlice javorjevega sirupa (će ga imaste)
melono očistimo, izdolbemo in piriramo.dodamo(iztisnjen) sok limete, sok pomranče in javorjev sirup-zmešamo
v kozarce pripravimo led
natočimo pripravljen sok in dodamo vodo ali radensko..
hranilni in osvežujoči napitek je pripravljen..
naj vam vročina ne pride do živega...
želim vam osvežujoče in prijetno poletje...
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
esty
Pridružen/-a: 16.11. 2006, 18:18 Prispevkov: 778 Kraj: NOVA GORICA
|
Objavljeno: 23 Jun 2007 11:32 Naslov sporočila: |
|
|
ma dej, ti si zgrešila.......
to gre tako....rezina melone, fetka pršuta......... pomaranče in limete pa naj pijejo drugi, jst bom rajši teran zravn _________________ Kdor išče resnico se bo kmalu izgubil, ker resnica je v nas |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bučika
Pridružen/-a: 28.02. 2007, 11:42 Prispevkov: 100
|
Objavljeno: 23 Jun 2007 15:20 Naslov sporočila: |
|
|
vsak po svoje, boga moli |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bučika
Pridružen/-a: 28.02. 2007, 11:42 Prispevkov: 100
|
Objavljeno: 16 Jul 2007 15:32 Naslov sporočila: NADEVAN PARADIŽNIK |
|
|
NADEVAN PARADIŽNIK
potrebujemo ravno,prav zrele velike paradižnike
pri pecju odrežemo, da lahko izdolbemo(meso) ,ki smo ga izdolbli narežemo na drobne kocke in damo v skledo...
dodamo poljubne sestavine
npr na drobno narezano solato ,kumare, mozarello in podobno po želji
pomešamo s jogurtom ali kislo smetano , majonezo, skuto, salasa rossa...itd
sol ,poper razna zelišča..."pokrovček" paradižnika ,ki smo ga odrezali pri peclju ne zavržemo ..pokrijemo nazaj ..(dekoriamo s petrešiljem ali svežo baziliko)
obrok je hitro pripravljen in prijeten v tej vročini ....
da o hranljivosti paradižnika ne bi zgubljala besed ...
ob vročini sveža limonada(po možnosti brez sladkorja) prepreči morda kakšno neptijetnost
saj nas okrepi uravnava kri,(ob vročini se kri gosti,kar pomeni ,da je nevarnost infarktov in kapi..)torej na zdravje z limonado
esty
ti pa kr na en ali dva... pirček/a) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
esty
Pridružen/-a: 16.11. 2006, 18:18 Prispevkov: 778 Kraj: NOVA GORICA
|
Objavljeno: 18 Jul 2007 21:45 Naslov sporočila: |
|
|
Nič pive....je prevroče.....sicer pa si tudi limonade nisem mogla narediti, k mi je spet spuščala glavna vodovodna cev......
danes smo jo poštukali in ob 18 uri sem nazdravila s kozarcem vode _________________ Kdor išče resnico se bo kmalu izgubil, ker resnica je v nas |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Kajtimar
Pridružen/-a: 24.09. 2006, 12:38 Prispevkov: 1279 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 19 Jul 2007 06:52 Naslov sporočila: |
|
|
esty je napisal/a: |
Nič pive....je prevroče.....sicer pa si tudi limonade nisem mogla narediti, k mi je spet spuščala glavna vodovodna cev......
danes smo jo poštukali in ob 18 uri sem nazdravila s kozarcem vode |
V tej vročini je tudi kozarec hladne vode "dušo dal", čeprav ga ni čez kozoroga na "rosni flaški"!
Lep dan vsem skupaj... _________________ Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost, vendar za prvo nisem popolnoma prepričan!
A. Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bučika
Pridružen/-a: 28.02. 2007, 11:42 Prispevkov: 100
|
Objavljeno: 07 Avg 2007 21:54 Naslov sporočila: |
|
|
hitro pripravljena (ZA "SPRETNE" KUHARJE)ALI TUDI NE...
RIŽOTA Z RUKOLO
POREBUJEMO:
RUKOLO
OLIVNO OLJE
SL SMETANA
PARMEZAN
NA OLIVNEM OLJU PREPRAŽIMO RUKOLO (MALO)
DODAMO SL.SMETANO.NATO PARMEZAN
MALO (ZA/kUHAMO) ČE JE PRESUHO DODAMO MALO SMETANE
JED JE OKUSNA ČE JE "SOČNA".
DODAMO KUHANI RIŽ(PREMEŠAMO) .. , ZA DODATEK SVEŽE NARIBANI PRSMEZAN
ZAČINITE PO VAŠI ŽELJI-...VEČ ALI MANJ ODVISNO OD POTREBE OKUSA...
DOBER TEK...
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|