| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo   | 
	
	 
	
		| Avtor | 
		Sporočilo | 
	
		 
		Kajtimar
 
  
  Pridružen/-a: 24.09. 2006, 12:38 Prispevkov: 1279 Kraj: Maribor
  | 
		
			
				 Objavljeno: 29 Mar 2007 17:08    Naslov sporočila:  | 
				     | 
			 
			 
				
  | 
			 
			
				Kaj je to cuccini?
 
 
 
Lep dan vsem skupaj...   _________________ Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost, vendar za prvo nisem popolnoma prepričan! 
 
 
A. Einstein | 
			 
		  | 
	
	 
		| Nazaj na vrh | 
		 | 
	
	 
		  | 
	
		 
		esty
 
 
  Pridružen/-a: 16.11. 2006, 18:18 Prispevkov: 778 Kraj: NOVA GORICA
  | 
		
			
				 Objavljeno: 29 Mar 2007 17:59    Naslov sporočila:  | 
				     | 
			 
			 
				
  | 
			 
			
				  ej Bučika, spet bi me rada ubila z limono......      
 
 
Meni tudi ni jasno kaj je cuccini.....nisem še čula za to hrano ali zelenjavo....
 
a si mislila na bobiće? _________________ Kdor išče resnico se bo kmalu izgubil, ker resnica je v nas | 
			 
		  | 
	
	 
		| Nazaj na vrh | 
		 | 
	
	 
		  | 
	
		 
		Bučika
 
  
  Pridružen/-a: 28.02. 2007, 11:42 Prispevkov: 100
 
  | 
		
			
				 Objavljeno: 29 Mar 2007 18:16    Naslov sporočila:  | 
				     | 
			 
			 
				
  | 
			 
			
				in sem avtomatsko prepisala
 
  se opravičujem
 
 sem prevajala iz nemškega jezika..
 
  BUČKE
 
 
  MALE ..ZELENE
 
 NE TISTE VELIKE..
 
 ŠE NKRAT
 
SE  OPRAVIČUJEM...
 
 
 
p.s.
 
jst imam tudi problem ,ko pišejo korinader , popmeni petršilj
 
 petršilj...!?!
 
 
 
hvala za opozorilo!
 
 
 
  
 
 .. samo ne daš pa je problem rešen..
 
 mi je žal ,da nisem napisala za esty brez limone..
 
sem o tebi razmišljala:   | 
			 
		  | 
	
	 
		| Nazaj na vrh | 
		 | 
	
	 
		  | 
	
		 
		Bučika
 
  
  Pridružen/-a: 28.02. 2007, 11:42 Prispevkov: 100
 
  | 
		
			
				 Objavljeno: 04 Apr 2007 15:40    Naslov sporočila: predjed za veliko noč... | 
				     | 
			 
			 
				
  | 
			 
			
				NADEVANA JAJČAKA S FETO (priprava 20 min)
 
 
 
 
    6  jajc
 
    50g fete
 
    2 čajne žlićke kapr
 
    1čž gorčice
 
    sol (morska)
 
    poper
 
    balzamični ali vinski kis (beli)
 
    vejica peteršilja
 
 
  PRPRIPRAVA
 
  jajca kuhati na trdo(8) min.
 
  kuhana preliti z mrzlo vodo
 
   vsakega 1/4 jajčka odrežemo(kot limonco za čaj)(heheeh ne gre brez limonce toktat ,kot primer)
 
iz jajčk odvzamemo rumenjake. rumenjake in feto(v skledi) z vilicami zdrobimo,dodamo sesekljanw kapre in gorčico.dobro premešamo
 
  začinimo soljo ,poprom in kisom(feta je zelo slana zato previdno z soljo) še enkrat ,dobro premešamo)
 
 damo v dresirno vrečko
 
če je ni pri roki si pomagamo z plastično vrečko ali z malo žličko
 
jaček okrasimo z lističi, petrešilja
 
 
 
  želim vam dober tek in prijetne praznike!
 
 
 
p.s. feta je grški sir (imajo ga  skoraj vsaki delikatesi...)!!!                                 | 
			 
		  | 
	
	 
		| Nazaj na vrh | 
		 | 
	
	 
		  | 
	
		 
		Bučika
 
  
  Pridružen/-a: 28.02. 2007, 11:42 Prispevkov: 100
 
  | 
		
			
				 Objavljeno: 10 Apr 2007 12:04    Naslov sporočila: ingver | 
				     | 
			 
			 
				
  | 
			 
			
				INGVERJEV ČAJ
 
 
 
 potrebujete koreninico(košček) ingverja
 
 narežete na kockice in prekuhate (zavreti)
 
 1l vode
 
 čaj postaja vedno bolj intenzivnejšega okusa ,(če ga pustimo stati)
 
to je vse ..
 
 
po praznikih ,ko so trebuščki bili pre/obremenjeni z raznoraznimi dobrotmi
 
in je telo "urtrujeno"...
 
 bo "kurica" z ingver čajem, prijetno delovala na telo
 
 
   INGVER deluje "očiščujoče"....( prebavni trakt)
 
proti slabosti ,vzbuja brebabvo ...odganja vetrove...
 
 
                     | 
			 
		  | 
	
	 
		| Nazaj na vrh | 
		 | 
	
	 
		  | 
	
		 
		esty
 
 
  Pridružen/-a: 16.11. 2006, 18:18 Prispevkov: 778 Kraj: NOVA GORICA
  | 
		
			
				 Objavljeno: 12 Apr 2007 08:29    Naslov sporočila:  | 
				     | 
			 
			 
				
  | 
			 
			
				Pozabila si napisati, da morajo biti sladkorni bolniki previdni pri pitju ingverjevega čaja, ker znižuje sladkor v krvi.......
 
Sicer pa je ingver zelo močna začimba in je potrebno biti previden pri pripravi, raje malo manj kot pa preveč.... _________________ Kdor išče resnico se bo kmalu izgubil, ker resnica je v nas | 
			 
		  | 
	
	 
		| Nazaj na vrh | 
		 | 
	
	 
		  | 
	
		 
		Bučika
 
  
  Pridružen/-a: 28.02. 2007, 11:42 Prispevkov: 100
 
  | 
		
			
				 Objavljeno: 12 Apr 2007 14:37    Naslov sporočila:  | 
				     | 
			 
			 
				
  | 
			 
			
				
 
	  | esty je napisal/a: | 
	 
	
	  Pozabila si napisati, da morajo biti sladkorni bolniki previdni pri pitju ingverjevega čaja, ker znižuje sladkor v krvi.......
 
Sicer pa je ingver zelo močna začimba in je potrebno biti previden pri pripravi, raje malo manj kot pa preveč.... | 
	 
 
 
 
 
 hvala za dodatek...esty
 
preventivno sem napisala "mala" koreninica in 1 l vode 
 
  1-3 g za "občutljive" na dan največ...tudi otroci naj ne bi zauživali več...   | 
			 
		  | 
	
	 
		| Nazaj na vrh | 
		 | 
	
	 
		  | 
	
		 
		Bučika
 
  
  Pridružen/-a: 28.02. 2007, 11:42 Prispevkov: 100
 
  | 
		
			
				 Objavljeno: 20 Apr 2007 18:32    Naslov sporočila: ... | 
				     | 
			 
			 
				
  | 
			 
			
				KROMPIRJEVA - TORTILLA
 
 
 
        ZA 2 OSEBI
 
 
      priprava 50 min.
 
 
 
 
  500g krompirja
 
  4 jajca
 
  želiščna sol
 
  poper
 
  4 žlice olivnega olja
 
  10 črnih oliv brez koščic
 
   1 mala rdeča paprika
 
  
 
 
   PRIPRAVA
 
 
  1 
 
     krompir olupimo in operemo,narežemo na 3 mm debele rezine in osušimo
 
  2 
 
     jajca penasto umešamo, solimo im popramo
 
  3.)
 
     olje v ponvi ogrejemo, krompirjeve rezine opečemo na obeh straneh
 
  4.)
 
     polovico krompirja odvzamemo
 
  5.)
 
     5 oliv,polovico paprike razpolovimo, narežemo na drobne košče vse  skupaj dodamo h  polovici krompirja v ponvi
 
  6.)polovoco stepenih jajčk polijemo po sestavini v ponvi
 
  7.)pokrijemo in pri slabem ognju ali temparaturi pečemo cca 8 min.
 
da postane (tortilla) lepo rjava in se lušči od dna ponve
 
  8.)tortiljo obrnemo in jo pečemo še 5 min.
 
  9.)drugo tortillo spečemo enako ,kot prvo ...
 
 
 
 
...za  in dodatek  si pripravite še solato po želji...(ali pa tudi ne)...
 
 
 
 želim vam dober tek ...   | 
			 
		  | 
	
	 
		| Nazaj na vrh | 
		 | 
	
	 
		  | 
	
		 
		gozdna vila
 
 
  Pridružen/-a: 12.09. 2006, 18:18 Prispevkov: 1260 Kraj: Koper
  | 
		
			
				 Objavljeno: 21 Apr 2007 07:08    Naslov sporočila:  | 
				     | 
			 
			 
				
  | 
			 
			
				| Bucika, vceraj sem na Pomjanu jedla eno ful dobro juhico. Koromacevo s krompirjem. Ves morda kako bi se jo dalo narediti, ne da bi bilo prisotno notri meso, pa da bi bila vseeno dobra? | 
			 
		  | 
	
	 
		| Nazaj na vrh | 
		 | 
	
	 
		  | 
	
		 
		Bučika
 
  
  Pridružen/-a: 28.02. 2007, 11:42 Prispevkov: 100
 
  | 
		
			
				 Objavljeno: 21 Apr 2007 13:16    Naslov sporočila: .. | 
				     | 
			 
			 
				
  | 
			 
			
				KOROMAČEVA JUHA 
 
 
 
 
 OSNOVA ZA PRIPRAVO :
 
 sveži koromač
 
  maslo
 
  moka 
 
  sol
 
 
pripravimo bešamel
 
 
posebej prekuhamo koromač v vodi.  to vodo  prilijemo h bešamelu, osolimo,prevremo
 
 dodamo sveže drobno narezan koromač
 
po želji lahko  začinimo s sladko smetano
 
 dodamo (tudi)lahko kuhan olupljen krompir  na kockice narezan | 
			 
		  | 
	
	 
		| Nazaj na vrh | 
		 | 
	
	 
		  | 
	
		 
		gozdna vila
 
 
  Pridružen/-a: 12.09. 2006, 18:18 Prispevkov: 1260 Kraj: Koper
  | 
		
			
				 Objavljeno: 21 Apr 2007 18:48    Naslov sporočila:  | 
				     | 
			 
			 
				
  | 
			 
			
				Hvala Bucika ..... mnjam   | 
			 
		  | 
	
	 
		| Nazaj na vrh | 
		 | 
	
	 
		  | 
	
		 
		Bučika
 
  
  Pridružen/-a: 28.02. 2007, 11:42 Prispevkov: 100
 
  | 
		
			
				 Objavljeno: 22 Apr 2007 14:57    Naslov sporočila: Re: .. | 
				     | 
			 
			 
				
  | 
			 
			
				
 
	  | Bučika je napisal/a: | 
	 
	
	  KOROMAČEVA JUHA 
 
 
 
 
 OSNOVA ZA PRIPRAVO :
 
 sveži koromač
 
  maslo
 
  moka 
 
  sol
 
 
pripravimo bešamel
 
 
posebej prekuhamo koromač v vodi.  to vodo  prilijemo h bešamelu, osolimo,prevremo
 
 dodamo sveže drobno narezan koromač
 
po želji lahko  začinimo s sladko smetano
 
 dodamo (tudi)lahko kuhan olupljen krompir  na kockice narezan | 
	 
 
 
 
 
po istem postopku in sestavinah(brez koromača ) lahko pripravimo špargljevo juho...  
 
s tem da šparglje  kuhane z vodo dodamo h bešamelu ..! | 
			 
		  | 
	
	 
		| Nazaj na vrh | 
		 | 
	
	 
		  | 
	
		 
		esty
 
 
  Pridružen/-a: 16.11. 2006, 18:18 Prispevkov: 778 Kraj: NOVA GORICA
  | 
		
			
				 Objavljeno: 23 Apr 2007 11:23    Naslov sporočila:  | 
				     | 
			 
			 
				
  | 
			 
			
				  Hvala Buči, za krasne recepte.....
 
Bova poskusili tudi medve kdaj kaj podobnega ustvariti   _________________ Kdor išče resnico se bo kmalu izgubil, ker resnica je v nas | 
			 
		  | 
	
	 
		| Nazaj na vrh | 
		 | 
	
	 
		  | 
	
		 
		Bučika
 
  
  Pridružen/-a: 28.02. 2007, 11:42 Prispevkov: 100
 
  | 
		
			
				 Objavljeno: 23 Apr 2007 13:20    Naslov sporočila: ..1 | 
				     | 
			 
			 
				
  | 
			 
			
				
 
	  | esty je napisal/a: | 
	 
	
	    Hvala Buči, za krasne recepte.....
 
Bova poskusili tudi medve kdaj kaj podobnega ustvariti   | 
	 
 
 
 
 
  valjda...         | 
			 
		  | 
	
	 
		| Nazaj na vrh | 
		 | 
	
	 
		  | 
	
		 
		Bučika
 
  
  Pridružen/-a: 28.02. 2007, 11:42 Prispevkov: 100
 
  | 
		
			
				 Objavljeno: 24 Apr 2007 21:02    Naslov sporočila: še o koromaču... | 
				     | 
			 
			 
				
  | 
			 
			
				NA KRATKO O KOROMAČU
 
 
 
  3 najbolj znane vrste :
 
 
  1.)vrtni (uporaba semen-čaj ,peka ,začimba)
 
  2.)zeliščni ali divji (juhe ,dodatek jedem(juhe,ribe,solate, itd)
 
  3.)zelenjavni-gomolji(samostojne jedi ali dodatek ,juham zelenjavi,itd)
 
 
 
 koromač vsebuje mentolno olje,antol.
 
 bogat je z minerali(železo,magnezij,kalcij.poleg tega vsebuje beta kerotin.
 
veliko vitamina C in E(vitamina C dvakrat več ,kot pomaranča)
 
 
 
  "uživanje koromača, po jedi očisti zobe"  | 
			 
		  | 
	
	 
		| Nazaj na vrh | 
		 | 
	
	 
		  | 
	
		 
		 |